Szaklektoroknak

Írta:

Letölthető szaklektori formanyomtatvány

 

A lektori véleményezés folyóiratunk szakmai színvonalának biztosításában kulcsfontosságú. Kérjük fektessen hangsúlyt a dolgozat módszertanának helyességére, az eredmények és következtetések közötti világos összefüggésre. Az ábrák és táblázatok ne ismételjék a szövegben már leírtakat, legyen jól érthető saját címük és magyarázatuk. A választott grafikon típus feleljen meg az adatoknak. A szakirodalom tartalmazza az adott terület legfontosabb irásait, viszont ne legyenek fölösleges tételek, a források idézése ne legyen hiányos. A szakkifejezések legyenek lehetőleg magyaros irásmód szerint, és legyenek következetesen, azonos formában használva az egész dolgozatban.

 

Ha úgy érzi, hogy a dolgozat olyan részeket is tartalmaz, amelyek az Ön szakterületén kívül esnek és más szakreferens véleménye is szükséges, kérjük ezt a szerkesztőségnek jelezze. Ha módjában áll, tegyen javaslatot a megfelelő szakreferens személyére.

 

A módosítási javaslatokat kérjük úgy fogalmazza meg, hogy azok világos útmutatást adjanak a szerzőnek a kért javítások elvégzésére.

 

Az átírásra javasolt dolgozat a módosítások elvégzése után újra lektorálás alá kerül. Ha a dolgozatot átírandónak vagy esetleg nem közölhetőnek ítélte, kérjük ezt feltétlenül indokolja meg (megjegyzések rovatban)!

 

Kérjük, a nyomtatványt töltse le számítógépére, töltse ki, majd az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldje el. Az elektronikus adatközlés nagymértékben gyorsítaná és könnyítené a szerkesztőség munkáját. Előre is köszönjük fáradozását!


Nyomtatás   E-mail